събота, 9 ноември 2013 г.

Салата с нар и синьо сирене


Обичам да получавам подаръци! Че кой не обича?!? Особено обичам да получавам домашни продукти като подарък. Последният такъв беше една торба с домашен нар или както е разпростренено по нашия край "калинки". Е, няма такова удоволствие, честна дума! Толкова много се зарадвах, като чух думите : "Едни калинки те чакат. "
Не бях яла нар от детските си години и веднага щом се прибрах с торбата с чудния дар си обелих един и го изядох с голям кеф. (Пеейки си песничката "Две калинки". :D И аз не знам каква е тази асоциация?!?!) С другите нарове приготвих няколко салати, крамбъл и мъфини.

Идеята за тази салата дойде спонтанно. Реших да експериментирам в комбинацията на синьо сирене и нар. Резултатът беше празна чиния за секунди :D

Необходими продукти:                




1/3 нар
50 гр. синьо сирене
1 филия хляб (за крутоните)
50 гр. свинско филе
4-5 листа китайско зеле

за дресинга:
2-3 с.л. олио/зехтин
лимонов сок на вкус
соев сос






Филията хляб се нарязва на кубчета,овкусява се според вкуса. Аз сложих няколко капки соев сос, домашна шарена сол, малко зехтин и запекох във фурната за 5-6 минути. Зелето се накъсва на едри късове и се овкусява с дресинга. Отгоре се поръсва с нара, синьото сирене, късове филе и готовите крутони.
Нищо особено, но много вкусно! :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар