събота, 10 май 2014 г.

Шоколадово суфле



Като съм започнала със сладките постово, няма спирка. Реших да напиша и рецептата за най-успешното до този момент шоколадово суфле. Вдъхнових се от рецепта в групата "Домашни вкусотии" публикувана от Djemile Djimi .
Тя беше посочила точните пропорции, но аз направих половин доза, която прилагам тук. От тази рецепта ми излизат 9 суфлета.


Необходими продукти:

100гр масло
100гр шоколад
 

3яйца
140 гр захар
60 гр брашно
25гр какао
1 ванилия



Маслото заедно с шоколада се слага за 30 секунди до минута в микровълнова фурна докато се разтопи. Аз използвах шоколадов кувертюр от Лидл с 52% какао. Оставят се да изстинат, яйцата се разбиват със захарта до пухкава пяна и се прибавят какаото и брашното към яйчената смес. Най-накрая се добавя разтопения шоколад с маслото, всичко се разбърква много добре. Намазват се формички за крем карамел с мазнина, наръсват се с брашно и се пълнят със сместа до половината. Пече се на 200 градуса точно за 10 минути.Печенето е много важно, защото ако печете дори 2 минути повече, няма да е с течен център.  Може и да се замрази и да се сложи директно във фурната.





Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар