събота, 9 ноември 2013 г.

Баница със сладко

Така или иначе съм набрала скорост, значи е време и за още една рецепта :D
Баницата, която ще споделя, научих от една много мила жена. Тя беше готвачка в хотела, в който работех и винаги успяваше да ме изненада с нещо ново. На практика правеше от нищо нещо- с почти никакви продукти- изумително вкусни неща. Такава е и дефиницията на дядо ми за готвач: "Всеки може с много продукти, направи нещо хубаво с почти нищо". Донякъде е прав, защото тогава работи фантазията и се простираш според "чергата". И пак се поувлякох. Да си дойдем на ... баницата :D



Необходими продукти:
кори за баница-1 пакет (Белла)
сладко-1 бурканче (800гр.) вкусът е по желание
Сироп: захар-500гр. и вода-700мл


 





 
Вземете 2 кори и намажете обилно със сладко в долната част. Навиййте на руло и така докато свършат всички кори. Поставете в предварително намаслена тава. Нарежете на парчета и печете до златисто в предварително загрята фурна.Сиропът се слага да поври, докато не се вгъсти.Топлата баница се залива със студения сироп. При сервиране се поръсва с пудра захар.






Няма коментари:

Публикуване на коментар