събота, 8 март 2014 г.

Лучени цветя



Необходими продукти:                                         
4 глави лук                                                                 
2 яйца
брашно за овалване
сол,черен пипер
олио за пържене

За соса:
5 с.л. кисело мляко
3 с.л. майонеза
1 скилидка чесън
сол


Начин на приготвяне:
Почистете лука от люспите, отрежете горната част на главата и я обърнете. Започнете да разрязвате, като не започвате от края, а оставите малко място. Това се прави, за да може да се задържат листенцата на нашето свете за основата. Направете 4 разреза, между тях още 2 или 3, в зависимост от големината на главите. Оваляйте в брашно(смесено с подправките) , после в яйце и накрая в брашно. Сложете за 30-40 минути да стегне във фризера. Сгорещете мазнина в дълбок съд, трябва да се пържат в маслена баня.





Изпържете цветята едно по едно, отцедете на салфетка и сервирайте с млечен сос.
 



2 коментара:

  1. При цялата ми омраза към лука, трябва да призная, че това изглежда великолепно! :)

    ОтговорИзтриване