неделя, 30 март 2014 г.

Мъфини с тиква и шоколад




Петък, почивен ден и  един малък помощник на разположение. :))))) Моят помощник е почти на две години и половина, но може да се похвали със солиден опит в кухнята и най-вече в сладкарството. "Две усмихнати хлапета, цели в ..." брашно и шоколад в нашия случай :D

Насладете са на мъфините на Марти, направени с голямо желание и старание от две сръчни ръчички :))))))

 







Необходими продукти:

300 г тиква
2 бр. яйца
1 ч.ч. захар + 1 ванилия
1/4 ч.ч. олио
1 и 3/4 ч.ч. брашно
10 г бакпулвер
100 г шоколад
щипка сол



Начин на приготвяне
Приблизително 280-300 г тиква се сварява и пасира. Аз лично направих това в микровълновата фурна, в йенска тенджера за няколко минутки до омекване. Моята тиква беше замвазена. Прехвърляме тиквата в удобен съд и към нея добавяме яйцата, олиото, захарта и ванилията. След като сме разбъркали добре с миксер, добавяме постепенно брашното, смесено с бакпулвера и солта. Готовата смес разделяме на две равни части. Начупваме шоколада и го разтапяме за няколко секунди на микровълнова фурна. Добавяме разтопения шоколад към една от двете смеси и разбъркваме добре. Във формите за мъфини редуваме лъжица от бялата с лъжица от кафявата смес. Печем на предварително загрята фурна на 180°С градуса около 25-30минути. За по-сигурно проверяваме с клечка за зъби дали мъфините са готови.

 

И да не забравите да добавите много усмивки и да си оближете пръстите! :D 

1 коментар: