Тази идея ми даде една моя колежка от Словакия. Тя дори не знаеше как да нарече своето произведение и ми каза просто "pizza bread". Класическо тесто за пица, плънка по желание, само оформянето е по-различно от традиционното.
За тестото: За плънката:
2 ч.ч. прясно мляко 500 мл доматен сок
1/2 ч.ч. олио 2-3 скилидки чесън
1 пакетче суха мая босилек
4 и 1/2 ч.ч. брашно сол на вкус
1 ч.л. сол 1 ч.л. захар
1 ч.л. захар за подхранване на маята 2 с.л. зехтин
босилек(нарязан се слага в тестото) колбас
кисели краставички
сурова чушка
кашкавал
Млякото се затопля и се слага захарта, солта и маята. Добавя се малко брашно и се оставя да шупне. Аз нямах прясно мляко и използвах 1 ч.ч. кисело мляко и 1 ч.ч. вода, като работих по същата технология. След като е шупнала маята се добавя предварително пресятото брашно и се омесва меко тесто. Добавя се нарязания босилек и се доизмесва с олиото. Оставя се да втаса около час.
През това време си подгответе соса и продуктите за плънката. На котлона загрейте зехтина, сложете нарязания чесън леко да се задуши да си пусне аромата. Добавете доматения сок и оставете да къкри, докато се сгъсти. След като се изключи котлона добавете босилека, солта, захарта ( слагам я, за да убие киселия вкус на доматите). По желание добавете или пък заменете с други подправки. Нарежете колбаса, чушката и киселите краставички, а кашкавалът настържете.
След като втаса тестото го размесете хубаво и разточете кръг. Намажете обилно със соса и наръсете с останалите продукти. Завийте на руло и нарежете по следния начин:

Подредете в тава и печете в предварително загрята фурна до готовност. Аз пекох около 10-15 минути и след това покрих с фолио, за да се допече. Не казвам време, защото зависи от фурната. Това е! Моята по-различна пица е готова за нападане. :))))))))
Няма коментари:
Публикуване на коментар