събота, 10 май 2014 г.
Шоколадово суфле
Като съм започнала със сладките постово, няма спирка. Реших да напиша и рецептата за най-успешното до този момент шоколадово суфле. Вдъхнових се от рецепта в групата "Домашни вкусотии" публикувана от Djemile Djimi .
Тя беше посочила точните пропорции, но аз направих половин доза, която прилагам тук. От тази рецепта ми излизат 9 суфлета.
Необходими продукти:
100гр масло
100гр шоколад
3яйца
140 гр захар
60 гр брашно
25гр какао
1 ванилия
Маслото заедно с шоколада се слага за 30 секунди до минута в микровълнова фурна докато се разтопи. Аз използвах шоколадов кувертюр от Лидл с 52% какао. Оставят се да изстинат, яйцата се разбиват със захарта до пухкава пяна и се прибавят какаото и брашното към яйчената смес. Най-накрая се добавя разтопения шоколад с маслото, всичко се разбърква много добре. Намазват се формички за крем карамел с мазнина, наръсват се с брашно и се пълнят със сместа до половината. Пече се на 200 градуса точно за 10 минути.Печенето е много важно, защото ако печете дори 2 минути повече, няма да е с течен център. Може и да се замрази и да се сложи директно във фурната.
Да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар